Bra att ha när man campar

Att campa är en väldigt speciell aktivitet. Men vill man få den bästa möjliga upplevelsen är det ju bra om man har packat och förberett sig ordentligt. Här tipsar vi om några saker som är bra att ha med sig när man är ute i skog och mark och campar.

Vi utgår inte från att man är antingen en lyxcampare eller en inbiten överlevnadsexpert. För beroende på vad man faller i detta campingspektrum kommer man ju föredra att ha med sig lite olika saker. Istället tittar vi på några av de mest praktiska sakerna som borde finnas med i packningen när man campar under ”normala” omständigheter:

 

  • Varma kläder. Allt från under- till ytterkläder, och de yttersta får gärna vara vattenavstötande. Så länge man inte campar mitt i högsommaren finns det alltid tillfällen då det är bra med ett extra lager för att hålla sig varm.
  • Bra skor. Även om man inte är ute för att specifikt vandra är det alltid smart att ha med sig bra skor när man campar. Beroende på säsongen kan det även vara bra att också ta med sig ett par bra gummistövlar.
  • Yxa och kniv. Dessa två redskap har mängder med användningsområden när man campar och är något som borde finnas med i allas packning. Ha gärna en fickkniv och en större kniv då dessa kan passa olika situationer. Titta på utbudet av överlevnadsknivar för bra exempel.
  • Vattenbehållare. När man är ute och inte har tillgång till lyxen av rinnande vatten från en kran ska man alltid ha med sig något man kan fylla med vatten och ta med sig. En vanlig petflaska eller två räcker i de allra flesta fall.
  • Ljuskälla. Ute i naturen får man verkligen uppleva hur mörkt det kan bli när det inte finns ljus från hus och gatlyktor. Och behöver man se vad man håller på med efter solen gått ned så behöver man en extra ljuskälla. En pannlampa är egentligen det bästa valet då den lämnar båda händerna fria.