Packa inte för tungt i husvagn eller husbil

camping

När du ska packa din husvagn eller husbil så bör du tänka på vilken den högsta tillåtna lastvikten är för ekipaget så du inte lastar i för mycket och den blir för tung. Det kan låta fånigt men väg allt och skriv ner det du lastar in så får du en bra koll på vad det hela kommer att väga.

En husvagn kan lätt bli svårmanövrerad om den är för tungt lastad så se därför till att hålla dig till maxvikten och lasta hellre din bil som drar husvagnen med det som inte får plats med i husvagnen. En husbil fungerar på ungefär samma sätt att du får inte lasta för mycket så kolla noga hur mycket den hög den totala lastvikten får vara så du inte överstiger den. Är du osäker på hur mycket allt väger så kan du åka till en bilbesiktning och väga ditt ekipage för att vara på den säkra sidan.

Tänk över vad som verkligen behövs under den period ni kommer att vara borta. Man kanske måste prioritera bort något för att med andra viktigare saker.

Några bra tips

  • Mindre hopvikbara cyklar kan vara ett alternativ istället för de gamla tyngre cyklarna.
  • För det mesta så finns det tvättmöjligheter på campingar så man kanske inte behöver ta med sig halva garderoben hemifrån.
  • Det kan finnas andra föremål man är i behov av som väger mindre som du kan byta ut för att få ner vikten på det hela.

När du packar in saker i en husvagn eller en husbil för den delen, se till att allt är väl förankrat och inte riskerar att flyga runt i vagnen. I en husbil så finns ju även risken att något flyger fram vid en kraftig inbromsning så låsta luckor och fastspända lådor är viktigt både i husbil och husvagn.